Prośba do osób, które posiadają kwalifikacje wymagane do zajmowania stanowiska nauczyciela o pomoc podczas przeprowadzania egzaminów - Szkoła Podstawowa z Oddziałami Przedszkolnymi w Skórowie
15925

W związku z nadzwyczajną sytuacją związaną ze strajkiem nauczycieli w Szkole Podstawowej im. Lucjana Kowalskiego w Skórowie w dniach egzaminów zewnętrznych, Dyrekcja Szkoły zwraca się z prośbą do osób, które posiadają kwalifikacje1 wymagane do zajmowania stanowiska nauczyciela o pomoc podczas przeprowadzania egzaminów. Prosimy o zgłoszenie (wg poniższego wzoru) swojej osoby do składu komisji egzaminacyjnych.
Dziękujemy za wsparcie!

1. Egzaminy odbywają się:
    • 15-17 kwietnia 2019 roku (egzamin ósmoklasisty)

1 O posiadaniu przygotowania pedagogicznego świadczy dyplom ukończenia studiów lub inny dokument wydany przez uczelnię, dyplom ukończenia zakładu kształcenia nauczycieli lub świadectwo ukończenia kursu kwalifikacyjnego – rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 1 sierpnia 2017 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli (Dz.U. z 2017 r. poz. 1575).

Podstawą prawną do przeprowadzenia egzaminów jest:
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 2 kwietnia 2019 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i sposobu przeprowadzania egzaminu ósmoklasisty (http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2019/625).

Informacje proszę przekazać wg poniższego wzoru na adres mailowy:
sekretariat@spopskorowo.pl
lub pod numerem telefonu:
598115168

Imię i nazwiskoAdres zamieszkania
(potrzebny do przydziału do danej szkoły)
(numer telefon lub/i adres e-mail)
Potwierdzenie posiadania kwalifikacji
(przygotowania pedagogicznego)
Dyspozycyjność
(w które dni będzie możliwość udziału w komisji)

UWAGA.